de ronde cirkel

Op dit moment volg ik met veel plezier de opleiding integrale massage.

De opleiding tot integraal holistisch massagetherapeut is erop gericht dat je mensen leert begeleiden bij heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Het doen van zelfonderzoek waarbij aandacht is voor de mens als geheel heeft daarbij een belangrijke plaats. Alle mogelijkheden om heel te worden zijn al aanwezig in ons en tijdens integraal holistische massage therapie wordt daar contact mee gemaakt. Vragen als wie je bent, wat het lichaam tot uitdrukking wil brengen en wat de lessen zijn die daarvan kunnen worden geleerd vormen tijdens integraal holistische massagetherapie dan ook het uitgangspunt. – Positive touch, School voor Holistische Massage en Bewustwording.

Met goed gevolg heb ik in juni van dit jaar het eerste jaar afgerond, en ben ik rustig aan bezig vorm te geven aan de uitvoering hiervan in mijn praktijk.

Daarnaast ben ik stoelmasseur. De opleiding daartoe heb ik gevolgd bij MOOD massage opleidingen. Een hele andere tak van sport maar zeker niet minder leuk!

Mijn carrière heeft een flinke ommezwaai gemaakt. Ooit ben ik begonnen met de HBO opleiding facility management, het overgrote gedeelte van mijn werkende leven in loondienst heb ik bij Douwe Egberts doorgebracht, hier heb ik verschillende functies bekleed.

Tijdens een volgende periode waarin ik als zelfstandige aan de slag ben gegaan, heb ik ruimte gecreëerd te onderzoeken waar ik blij van word. Dat heeft geresulteerd in verschillende soorten vrijwilligerswerk zoals het opzetten van een Repair Café, sporten met blinde en visueel beperkte mensen, vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Zo ontstond er ruimte voor nieuwe en oudere hobby’s en interesses, zoals mantra’s zingen in groepsverband, tuinieren, zangles, ecstatic dance, Biodanza, muziek maken, moeder aarde (natuur en milieu), wandelen.

Dit alles komt samen in integrale massage. Waarbij ik mensen kan helpen, wat van vroeger uit altijd al een belangrijk onderdeel is geweest in mijn leven. Waarbij ik mijn gevoeligheid en empathie, mijn nieuwsgierigheid en communicatieve vaardigheden kan inzetten. Een mooie weg naar een nieuw begin!

De cirkel is rond.